Terleme vücudun su, tuz ve ısı dengesi için dengeleyici bir mekanizmadır. Terlemenin aşırı olup sosyal hayatı etkilediği haline aşırı terleme (hiperhidroz) diyoruz.
Koltuk altı botoks tedavisinde koltuk altı ter bezlerinin salgıları geçici olarak bloke edilir. Etkisi 6-8 ay kadar sürer ve bu süre içerisinde kuruluk sağlar. Her bir koltuk altında 15-20 kadar noktaya çok ince iğneler ile botox enjeksiyonu yapılır. Botox koltuk altı ter ter bezlerinde geçici felç yapar.
Koltuk altı botoks Ankara fiyatları detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Koltuk altı botoks uygulaması yaklaşık 10 dakika kadar sürer. Lokal anestezik krem ve soğuk uygulamalar yapılır ve kullanılan mikro iğneler sebebi ile ağrısız bir işlemdir. Koltuk altı botoksu sonrası günlük yaşamınıza devam edebilir, 2 saat sonra banyo yapabilirsiniz. Koltuk altına botoks uygulamasından 4-7 gün sonra etki başlar. Koltuk altı botoksu etkisi 6-8 ay kadar devam eder.
Koltuk altı terleme botoks Amerikan İlaç Dairesi (FDA) onayı almıştır. Yıllardır büyük bir güven ile etkili bir biçimde kullanılmaktadır. Koltuk altı Botoks terlemesi tedavisi sonuçları kalıcı değildir. Ter bezleri en geç 9 ay sonra tekrar ter üretmeye başlar.
Terleme vücudun su, tuz ve ısı dengesi için dengeleyici bir mekanizmadır. Terlemenin aşırı olup sosyal hayatı etkilediği haline aşırı terleme (hiperhidroz) diyoruz. Genellikle el, ayak ve koltukaltının aşırı terlemesi sosyal yaşama dair sıkıntılar oluşturur.
Terleme sayesinde vücutta ısı artışı önlenir, toksinler atılır ve cilt nemini korur. Vücutta 2 tür ter bezi vardır. Bunlardan ilki “ekrin ter bezleri” dir. Vücuttaki ter bezlerinin çoğu nu oluşturur. Diğeri ise “apokrin ter bezleri”dir. Apokrin ter bezleri koltuk altı, saçlı deri, boyu, kasık ve kasık bölgesinde olup evrim sürecinde rudimenter kalmış ter bezleridir.
Ter neden kokar?
Apokrin ter bezleri (koltuk altı ter bezleri) genelde kokudan sorumlu ter bezleri olarak bilinirler. Daha yağlı ve koyu kıvamlı ter bezleridir. Ter aslında kokusuzdur. Ancak ciltteki bakteriler ile temas ve fermantasyon ile koku oluşur. Terin kokma sebepleri arasında hastalıklar, alınan ilaçlar, hormonal değişimler ve beslenme şeklimiz de bulunur.
Aşırı koltuk altı terlemesi neden olur?
Aşırı koltuk altı terlemesi (aksiler hiperhidroz) toplumda %3 kişide görülür Kadınlarda erkeklerden fazla görülür. Genellikle ailede bir veya birden fazla kişide bu şikayet vardır. Aşırı terleme sebepleri arasında hormonal bozukluklar, şişmanlık, tiroid hastalıkları, menopoz, andropoz, şeker hastalığı ve böbreküstü hastalıkları yer alır. Sempatik aktivite artışı, aşırı stres ve ruhsal durumumuzda aşırı terleme sebeplerindendir. Duygusal sebepler ile olan aşırı terleme genellikle koltukaltı, yüz, el ve ayaklardan olur.
Koltuk altı terlemesinin bitkisel çözümü diye sanal ortam ürünleri genellikle cilde zarar verir ve hayal kırıklığı yaratır. Hafif düzeydeki koltuk altı terlemesinde terleme önleyici krem, jel ve sabun gibi ürünler kullanılarak terleme azaltılabilir. Bunların en büyük sakıncası içerdikleri aluminyum klorid ter bezlerini tıkayarak terin çıkışını engeller. Şiddetli ter akışı bunları yener, ter kanalları açılır. Ciltte alerji ve irritasyon oluşturabilirler.
Bu ürünlerde bulunan ter bezi kanalını tıkayarak terin dışarıya çıkışını önler. Ancak terleme şiddetli ise bu tıkaç yüksek ter basıncı ile itilerek açılır ve tedavi etkisiz kalır. Ayrıca alerji, cilt tahrişi yapabilir.
İyontoforez yöntemi ile koltuk altı terlemesi tedavisinde kol altlarına düz akım elektrik verilerek terleme azaltılmaya çalışılır. İlk baştaki şok etki ile terleme azalabilir. Haftada 2-3 defa yarım saat süren bir tedavidir. Zaman zaman koltuk altlarında yanma yapabilir. Ömür boyu kullanmak gerekir. Bu sebepler ile pratik ve kullanışlı bir yöntem değildir.
Tüm vücudun toplam ter salgısının sadece %5’i koltuk altından salgılanır. Dolayısı ile bu %5 lik kısım vücudun diğer kısımlarına dağılacaktır. Ayrıca kokulu ter bezlerini içeren koltuk altı bölgesinin terlememesi yaptıranlara koku açısından da avantaj sağlar.
Son yılların revaçta tedavisi “lazerle koltuk altı terlemesi tedavisi” yöntemi koltuk altı terlemesinde kalıcı etki yaratır. Lazer ile koltukaltı terleme tedavisi yaklaşık 1-1,5 saat süren bir işlem olup sonunda koltuk altı ter bezleri kalıcı olarak yok edilir. %60-70 hastada tek seans yeterlidir. Lazer ile koltuk altı terleme tedavisi bitimi itibari ile hasta koltuk altından terlememeye başlar. Ertesi gün günlük yaşamına döner.
Lazer koltuk altı terleme tedavisi Ankara fiyatları ve işlem hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için lütfen bizimle irtibata geçiniz.